Piepschuim

Al dagen lijkt het alsof het af en toe heeft gesneeuwd: her en der liggen er dan kleine witte bolletjes op het balkon. Maar als je beter kijkt zie je dat het piepschuim is. Een raadsel waar dat vandaan komt. Het kan toch niet zo zijn dat de meesjes piepschuim meenemen naar mijn balkon? Dus vandaag ging ik maar op onderzoek.

Na even speuren kwam ik erachter. De regenpijp heeft een te ruim gat waar die in het beton van het dak verdwijnt, en achter de spleet die overblijft zit een holte in het piepschuim van de dakbedekking! Een zorgvuldig weggeknaagd holletje.

Vanavond kwam ik thuis tijdens het invallen van de duisternis. Nieuwsgierig geworden of het holletje ook bewoond zou zijn sloop ik met mijn zaklamp op het balkon. En ja hoor: een donkergrijs verenbolletje in de holte. En ik maar denken dat meesjes in bomen slapen. Niet dus.Daar zit 'ie

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.