Drijvende dromer

Een waarneming vanuit onze Vogelkijkhut. Zoals je weet is de Lauwers net een snelstromende rivier als ze in Lauwersoog spuien. Vanmorgen was dat weer zo.

Van links kwam een bos takken aandrijven met daarin een ijverige meerkoet, die druk bezig was om een beginnetje van een nest te bouwen. Het geheel van dit alles dreef voorbij en de meerkoet was zó bezig, dat ‘ie zich totaal niet bewust leek van de omgeving. Tot de bocht kwam. Het gekke beest leek ineens op te schrikken, keek verbijsterd om zich heen en zwom weg van de takkenbos alsof het zich herinnerde een andere afspraak te hebben!

Vanuit Vogelkijkhut Visvliet

4 gedachten over “Drijvende dromer

  1. Harm Koning

    Er wordt hier gerept over een meerkoet. Helaas vind je die niet op of in de Lauwers, of je moet teveel koetjes en veel water zien. In de psygologie komt dit vaak voor… Ik ga hier niet verder over uit wijden want dat is te moeilijk voor jullie. Jammer. Ik persoonlijk denk dat deze vogel genoemd in dit artikel een zeldzame Roepi-Roepi is. In de literatuur is deze vogel beschreven door ene heer Hermans. Hopelijk heb ik hier een waardevolle aanvulling gegeven op uw onderzoek. Hartelijke groeten van DE vogelkenner Harm.

  2. Pingback: Vogels met een bijzondere Toon | vogeltjekijken.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.