Kukeleku daar kraait de… mees?!?

’s Ochtends, vlak voor zonsopgang, wordt onze koolmees die ’s nachts in het nestkasje op ons voorbalkon slaapt wakker en begint de dag met een speciaal getjilp. Via onze webcam met infrarood verlichting voor de duistere momenten hou ik de mees al enige ochtenden in de gaten.

Na het opstaan steeds hetzelfde karakteristieke getjilp. Ik vermoed dat het een mannetje is die na het opstaan zijn vrouwtje roept. Op een ochtend zie ik hem tjilpen en als even later hetzelfde getjilp uit de boom klinkt, vliegt hij weg. Daarna zit hij in de boom zijn territoriaal tjilpje te doen.

Een paar ochtenden later gebeurt er wat anders, hoewel het begin hetzelfde is. Op het stokje voor het vogelhuisje zit meneer zijn ochtendtjilpje te doen. Maar dan, zonder af te wachten of er een tjilpje van zijn vrouwtje uit de buurt komt, gaat meneer op zijn gemak een hapje pikken. En vervolgens… weg! Vol verbazing zit ik achter de camera. En net als ik de camera uit wil zetten volgt de ontknoping, kijk maar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.