Vogeltje gevlogen…

Het is leeg op het balkon. De meesjes zijn verdwenen. Er komt alleen nog af-en-toe een stadsduif om wat grondvoer te pikken dat eigenlijk bedoeld was voor de vink.

Met het lengen van de dagen richting het voorjaar en het verdwijnen van ijs en sneeuw is de belangstelling voor het balkonvoer zo maar gestopt. Dus er is nu weinig te beleven, of toch?
Ik kijk in de boom achter het huis, waar ’s nachts getrouw een eksterpaartje slaapt. Hoera, ik zie twee pimpelmezen en twee vette koolmezen! Hoopvol wacht ik tot ze naar het balkon vliegen. En daar gaat ‘ie, de pimpelmees vliegt op richting balkon…
…en vliegt er over heen.

Twee duiven: zijn dit de laatste bezoekers van dit seizoen?

Zijn dit nou de laatste bezoekers van dit seizoen?

2 gedachten over “Vogeltje gevlogen…

  1. Dorus Paradijsvogel

    Nou Pino, jouw vogeltjes mogen dan zijn gevlogen, vanuit de vogelkijkhut Visvliet heb ik, (Dorus Paradijsvogel) goed nieuws te melden! Alhier zijn weer vele vogels aangevlogen. Gisteravond om 22.00 uur hoorde ik: “oewiet, oewiet” ; de eerste kievit meldde zich. Zojuist om 17.00 uur nam ik een groep van wel 99 waar. Er is nog hoop in dit leven!

    Eerste kievit meldt zich! Eerste kievit meldt zich!
  2. Pino Bericht auteur

    Ja Dorus, het voorjaar komt er toch al duidelijk aan. Ik kon beter de andere kant uit kijken: aan de voorkant is ons vogelhuisje met voorbalkon en boompje nu al het territorium van een Pimelmezenpaartje. Ben benieuwd of dit weer een nestje oplevert dit jaar. Maar eerst zijn jouw kieviten aan de beurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.