Voorjaarsbelofte

Het voorjaar moet nog beginnen, maar het belooft een vruchtbaar seizoen te worden!

Ekster bouwt nestHet eksterpaar aan de achterkant is zelfs al met de bouw van een nest begonnen. Zoals ieder jaar weer op exact dezelfde plek.

Hoewel het nest een enorme takkenbos lijkt, wordt elk takje zorgvuldig geplaatst. Beide partners zijn afwisselend aan de beurt en soms moet de één even op de ander wachten, voordat hij/zij een nieuw takje mag plaatsen.

Aan de voorkantPimpelmees heeft een Pimpelmezenpaar het territorium veroverd, dus ook het balkon met nestkastje. Hoewel een Koolmees iets groter dan de Pimpelmees is, werd tegen mijn verwachting in, een Koolmezenpaar met belangstelling voor dezelfde plek weggejaagd. Maar het is wel opletten geblazen voor de Pimpelmees. Daarom wordt de boel door hem/haar zorgvuldig bewaakt en in de gaten gehouden vanuit de boom voor het huis…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.