Van oud naar nieuw seizoen

Een nieuw seizoen is aangebroken en het vogeltjekijken kan zo langzamerhand weer beginnen. De nestkastjes zijn schoongemaakt zodat ze ’s nachts gebruikt kunnen worden als overnachtingsplek (om die reden zijn er op het westelijke balkon zelfs nog twee bijgeplaatst) en ook het voeren is weer begonnen!

Klein drama: Vogelnestje met restenTijdens het leeghalen van de nestkast van het westelijke balkon bleek het vogelnestje niet helemaal leeg. Behalve dat er een eitje niet is uitgekomen, is er ook nog een jong achtergebleven zonder uit te vliegen…

Opvallend is verder dat er door pappa en mamma Pimpelmees gebruik is gemaakt van de gekleurde wol die ik aan het oostelijke balkon had opgehangen, terwijl het nestje aan de oostkant zelf géén gekleurde wol bevatte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.