Vroege vogels

Donderdag 15 mei merkte ik op dat de twee overgebleven koolmeesjes bijzonder onrustig en erg bewegelijk waren. Zou het moment van uitvliegen eindelijk naderen? Volgens de website van Madelèn Essens werd het zo langzamerhand tijd. Nu was er voor vrijdag mooi weer voorspeld, dus de kans was erg groot dat de volgende ochtend de koolmeesjes zouden uitvliegen. Voor de zekerheid dus maar twee extra camera’s op het balkon gemonteerd en geactiveerd!

De koolmeesjes een paar avonden voor het uitvliegen

De koolmeesjes een paar avonden voor het uitvliegen

Nu is Pino zelf geen ochtendtype. Nou, dat heb ik geweten. Ik moest vroeg naar het toilet en merkte de zonnestralen van de stralende dag; tijd dus om op te staan en om de livebeelden van de camera’s te gaan bekijken!

En wat dacht je? – Te laat… de koolmeesjes waren al weg. Toen Pino in zijn nestje lag waren deze vroege vogels reeds gevlogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.