2015 brengt 3 nestjes en 8 eitjes onder de Vogelcam

Nu mamma koolmees van het balkon aan de voorkant even weg is, kunnen we snel een fotootje maken van het legsel in dit nestkastje!snapshot_000DC5DB6955_20150430164003Bij het balkon aan de achterzijde wordt inmiddels door beide koolmeesouders druk gevlogen met de eerste rupjes en insecten die ze kunnen vinden; hier moeten de eitjes dus al uitgekomen zijn.

Maar dat is niet het enige nest dit jaar. Ook een pimpelmezenpaar heeft een nest gebouwd en zit te broeden, maar dan in een holte onder het dak uit piepschuim gepikt en met de ingang naast de regenpijp. Dat er op die rare plek gebroed wordt is voor het eerst, het overnachten werd daar al eerder gedaan.

1 gedachte op “2015 brengt 3 nestjes en 8 eitjes onder de Vogelcam

  1. Pino Bericht auteur

    Gezien de hoeveelheid droge mos onder aan de regenpijp, lijkt het er op dat het nest van de pimpelmezen is afgebroken. Misschien door het concurrerende koolmezenpaar of door hunzelf en hebben ze elders een plekje gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.