Tortel Trio

Vanavond stond ik, leunend over het balkon, van de ondergaande zon te genieten. In de duisternis en het gebladerte van de boom achter ons huis zag ik plotseling een paar verscholen tortelduifjes zitten.boom-met-torteltjesEen paar? Nee, het bleken er drie op een rij.
Ooh jee, wat een vrijerij!

kusje

3 gedachten over “Tortel Trio

  1. fialas

    Aan een kant prachtig, aan de andere kant niet, want die derde zal zijn partner kwijt zijn.
    Ik zag in mijn tuin altijd twee tortels, vorig jaar was er ineens nog maar een, en dat stemde mij droevig, maar sinds een paar weken is er weer een koppeltje. Heerlijk om ze gade te slaan. Ik heb ook grote houtduiven, maar die bemoeien zich niet met mijn elegante tortels. Ik heb diverse voerplekken, want het moet natuurlijk geen burgeroorlog worden. Maar zo te zien vinden ze nog heel wat in de natuur, ze zitten ijverig te pikken in de bomen.

  2. Pino Bericht auteur

    Het is natuurlijk sneu om je partner kwijt te zijn. Helaas heeft het restje natuur dat ik hier in de stad beleef, ook altijd een mindere, vaak wrede kant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.