De Tokkies zijn er klaar voor

Zo vlak voor de Paasdagen 2016 is het druk in de nestkast en rondom. Een koolmees echtpaar heeft de nestkast in gebruik genomen. Al weken horen we het getok tegen het hout aan de binnenkant van de nestkast. Ik noem ze maar de familie Tokkie.

Inmiddels liggen de eerste stukjes mos onderin en zit mevrouw te wachten op… nieuwe aanvoer van mos? of een hapje gebracht door manlief?
Meneer heeft het echter druk met territoriale roepjes doen, het is vandaag schitterend zonnig weer. Af en toe als het mannetje dichtbij de nestkast zit te roepen, raakt het vrouwtje wat opgewonden en begint ze wat extra te tokken.
De functie van het tokken is me niet duidelijk. Er worden zelfs stukjes hout uitgehakt. Zouden deze koolmezen verre familie zijn familie Specht verderop in het park?

koolmees in nestkast 26-3-16

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.