Nestkast

nestkastnestkast_openDe nestkast is gemaakt van een bij de bouwmarkt goed verkrijgbaar, standaard formaat planken van zo’n 12 cm breed en 18 mm dik. Het fomaat is langer (50 cm) dan een standaard nestkast om bovenin ruimte voor de camera te maken. De oppervlakte van de bodem komt uit op net geen 100 cm2, dit vind ik bij nader inzien aan de krappe kant. Voor volgende nestkasten heb ik het voornemen om bredere planken gebruiken. De opening van 30 mm doorsnede is op zo’n 20 cm vanaf de bodem.

Als camera gebruik ik een redelijk goedkope Elro C903IP netwerkcamera zonder regenbeschermingskap, die met een kabel verbonden is met het netwerk.

Ga je ook een nestkast met camera bouwen? – Houd dan rekening met de focusafstand van de camera, dus daar waar de camera scherp ziet. Het nestje zelf is ongeveer 6 cm hoog. Probeer eerst met behulp van de camera uit te vogelen hoe groot de afstand tussen het nestje en de lens moet zijn. Het is mogelijk de focusafstand van de camera iets bij te stellen: de eerste kap kun je van de camera afdraaien en vervolgens kun je voorzichtig met een tangetje aan het lensje draaien.
nestje_hoogte